Vi kastar loss efter en välbehövd sovmorgon (20/6), jag och Edvard var väldigt trötta när vi handlade kvällen innan... Vi glider ut till ön utanför Vigo som heter Illas Cies och äter lunch med ett ankare i sandbotten. Svenska och dumma nog som vi är simmar vi in till stranden. Det är ju kaaallt i vattnet. Trots det äter vi efter en promenad en glass iland och simmar ut igen. 

(null)


Eftermiddagen utan vind innebär sova i solen, bränna sig litegrann och fiskespö utan fisk med Edvard matchade alla kombinationer! 

(null)


En hemmamåltid på båten a la Fanny och sen en drink på ett tak i stan. Vi ligger i Ribeira i viken norr om Pontevedra. Idag har varit en riktigt lugnt dag med noll stressmoment, gött ju!

(null)



I Ribeira går vi upp, väntar in den ganska sena hamnkaptenen så vi kan betala för oss. Det är ett rätt spännande område vi är i nu för det blåser ganska mycket ovanför udden, dvs längs nordkusten av Spanien men nästan ingenting här. Det har blivit som lite lä eller en snedvridning av vinden. Det märktes idag när vi siktar mot Muros, den lilla vinden som finns kommer från alla håll, ena timmen framifrån och andra bakifrån osv. Fanny testar på att ta en nap mitt på dagen och ångrar sig inte. Det är otroligt skönt att sova lite i skuggan, med vågorna som vaggar och det dova mullret från motorn som söver. 

(null)



Vi puttrar fram för motor och genar genom kobbar och skär som går hur bra som helst. Lite ovant att fin navigera men det fungerar, våra genvägar sparar oss ett par timmar och vi kommer fram ganska tidigt i Muros. Vi blir bemötta av den trevligaste hamnkaptenen Pedro som tar i hand, lär sig allas namn och visar oss runt på faciliteterna - som är som att ha kommit hem till ett hushåll med lite för många duschar. Det finns två soffrum att använda med lite spännande böcker i ena, Edvard hittar snabbt en mekanikerhandbok och jag en uppdatering av Bibeln (Reeds nautical almenac) för 2017. Fanny tittar på oss och vi förstår hur töntiga vi är genom hennes smil. 


Öl, Sangria, grilltalrik för grabbarna som vill ha nått annat än fisk och torsk till Fanny summerar resten av kvällen fint. Vit räddar även några svenskar i hamnen som vi bjuder över på midsommartårta men de skulle åka dagen efter (vilken tur för det blev ingen tårta). I den här lilla hålan vi hamnat i vill vi ligga i två dagar, delvis för att vindarna föreslår det och delvis för att byn är väldigt mysig och pittoresk!

(null)



(null)

Kommentera

Publiceras ej