Seglingsdagen var förvånadsvärt bra! Vi lämnade Sant Jordi vid strax över nio på morgonen den 26 juni. Ganska snart efter lossläggning och en halvbra natts sömn somnade jag och Edvard tog rodret. Han höll bra kurs med fören pekandes mot Palma de Mallorca (sjungs konstant ombord i tonsättning av Stenström).

Av många olika diskussioner ombord är en av dem kring hur jag är som pedagog och hur Edvard lär sig. Vilket föranledde att jag lämnade alla beslut  till honom, ett bra val! Han tog oss fortare än vad någon av oss kunde ana mot vår destination, vi höll stadiga sju knop och vi tog beslutet att äta lunch när vi kommit fram. Det som var tänkt som en heldag till sjöss.

 
När vi närmar oss Palma så upptäcker vi att hamnarna är fulla! Det ska tydligen komma in dåligt väder, vilket vi inte sett på någon prognos, och därför har folk valt att stanna längre i hamnen. Edvard lägger till på bensinbryggan och jag ringer till ett av hamnkontoren och tjatar lite. Det finns en plats som vi tacksamt tar emot, den är dock dyr, men vårt förhandlingsläge är inte det starkaste.

Vi sticker hungriga iväg efter ännu en felfri tilläggning och märker inte riktigt hur utsvultna vi är. Boccadillos är den perfekta lunchen, den traditionen tillsammans med siestan är två riktigt bra inlägg från de kolonierna vi just har besökt. Då menar jag såklart Menorca och Mallorca, jag vet att jag ligger lite back i skrivningen men ska försöka jobba ikapp det, börjar med att skriva om det som är färskt.

 

Fanny anländer på kvällen, en gymnasiekompis som är sugen på en äventyrlig semester!Vi går ut och käkar, rätt trötta men får tips av vår båtgranne Jerome om ett spännande ställe. Han verkar vara den största slackern någonsin, jobbar som snowboardfotograf och seglar på somrarna. Väldigt social kille, nästan lite för klängig konstaterar vi.

Dagen därpå spenderas med promenader genom Palma och runt den enorma katedralen som vi såg när vi kom in från havet. Stan är storliten på något sätt, många små lokala och udda ställen samtidigt som den stora shoppinggatan i Barcelona, Larambla, gör sig påmind på en av de stora gatorna.

 
Edvard lämnar oss på kvällen och verkar vara nöjd med resan. En av de slutklämmarna som slinker ur honom är något i stil med ”om det här är semester så förstår jag vad folk längtar till”. Det har varit väldigt kul att ha med honom och alla problem vi löst utan att riktigt tänka på det är fantastiskt. Saker och ting går som på rutin och vi har hunnit bli väldigt synkade under de här tre veckorna, det märks av på alla internskämt som vi förklarade för Fanny när hon kom, både svanen och lårna kommer kommas ihåg.
 
 

Till kvällsmat slänger Fanny ihop lite iberico fläsk som är otroligt gott! All mat känns billig här nere och vi undrar hela tiden varför det är så dyrt i Sverige. Kvällspromenad för att se en annan del av Palma som bjuder på glass. Imorse så lämnade Palma för att det var så dyrt, vi åkte vidare till sydvästra spetsen strax söder om Palma. Vi hittade en otroligt mysig vik som är bra skyddad. Det ska blåsa en hel del inatt så det är tacksamt. Massvis med båtar, vacker miljö, spännande klippor och vad som vi senare upptäckte när vi simmade in en nudiststrand. Bra plats för natten. Nu väntar Risotto de la Fanny till middag. Vitvinet är på kylning.

 

 

Skål!

Pussokram,

Jacob

 

Kommentera

Publiceras ej