Hola!

Jag och Fanny kommer mycket riktigt fram till Alicante runt två och Johan hittar fram till vår brygga och väntar på oss när vi lägger till. En välkomstöl är i sin ordning innan vi gör stan, det vill säga går och kollar in vart vi kommit. 

Stan är stor med en stor Palmallé och ett stort fort högst upp ovanför stan. I den 27° värmen med flipflop tyckte vi det var en bra ide att gå upp till toppen, 167 höjdmeter. Varma och trötta i benen får vi i alla fall se en fin utsikt och en ball historisk plats med alla ruiner som finns där uppe. 

Dagen därpå, den 4/7, begav vi oss vidare mot nästa destination. Vi hade på omvägar hört talas om Torrevieja och tyckte att det verkade som en bra nästa tillhåll. Vägen dit bjöd på bra segling och hög hastighet. Vi kom fram, Fanny tog en tur på stranden och jag och Don Juan tog en tur på stan. Innehållet av hörsägen vi fått ta del av bestod av sol och bad. Turister åker nämligen hit året runt på grund av dess höga medeltemperatur. Så det var inte en så kulturellt inspirerad stad och var och varannan turist var mer eller mindre WT, men det betyder å andra sidan att ölen var billig! 

Efter detta besök i ölens stad tog vi oss i kragen och tog ett långt ben. Vi ville se nått mer än Torrevieja hade att erbjuda. Cartagena blev nästa destination och vi fick ett varmt välkomnande av en hamnkaptenen som var trevlig, snäll och hjälpsam. Dock var hans matrekommendation mindre bra men staden han bjöd in oss till var väldigt fin. En stad som varit aktuell i urminnes tider som en militär stad, både romare, fransmän, spanjorer och araber (?) hade befäst staden och präglat dess kultur. Det syntes på arkitekturen runt stan som var lite likt den i Amsterdam. Det kom sig för de smala husen som alla bredvid varandra var byggda på olika sätt och gav en väldig myskänsla över kvarteren. 

Sedan fanns även pampiga byggnader som rådhuset eller laxrosa Marie Antoinette hus där nån ambassadör glasade. 

Några av de stora träden längs torget där en middag konsumerades påminde oss om hur långt söderut vi är, det kändes inte som Spanien bredvid dessa bjässar utan snarare som nånstans i Afrika. Baobao (stavning?) träd associerades det till! 

Cartagena bjöd även på Sidneys promenadstråk, jag har själv inte varit där men Fanny tyckte att de breda esplanaderna med många öppna ytor längs med kajen och hundra meter upp påminde om staden som många påstår vara Australiens huvudstad.

Vågorna ville visst väsnas, vilket fått våra vänner att vänta kvar. Vi i vår vientobarco visade vägen och vinden ven verkligen i vår favör. 
Påvägen ut ur hamnen hittade vi en badboll flytandes! Det var en Disneyboll med motiv av Frozen och jag blev överlycklig! En dag av slör väntade oss och vi tog ännu ett långt ben, Aguilas väntade! Synd att det var fullt i marinan när vi kom fram, vi tänkte köra en rövare och la oss bredvid en turistbåten på andra sidan hamnen. Det luktade fisk av alla båtar på den här sidan och humöret var inte på topp att vi skulle ligga här för natten. Jag pratade med en kille som tipsade om en hamn runt hörnet som brukade ha platser. 

De hade pool på det här lyxiga stället! Vi badade såklart, var nöjda med att vi slapp fiskehamnen och smaskade i oss en paella till middag! Självklart försökte vi se Frozen efter mat men internet var för långsamt så det fick bli en nedladdad film...

Idag ska vi försöka ta oss riktigt långt för att slippa tråkiga kuststäder och ta oss till nästa stora stad, Almeria. Vi kommer inte komma hela vägen men förhoppningsvis en god bit på vägen! 

Tillägg: vi såg nyss massa delfiner! Och det var inte "just another common dolphin" utan ännu okänd art :)

Hade bra tills nästa gång! 

Pussokram,
Jacob 

Kommentera

Publiceras ej