Oj oj oj nu är vi igång! Jag börjar bli riktigt taggad och det börjar de som ska åka med också bli.

För en gång skull kan jag faktiskt ta att berätta vad planen är. Jag och kusinen åker ner till the dear darling redan den 6/6. Eftersom vi ska mecka lite på båten så förstår de trogna läsarna att det är Edvard som ska med. Redan den 10/6 sjösätter vi Rana och börjar så småningom röra oss österut för att plock upp Erik. Ni ska få se en karta på ungefär hur jag tänker att allt ska gå till.

 

 

Jag börjar bli riktigt taggad, antalet personer som vill med är nästan för många för att klämma ihop men det löser vi. Jag får leka matchmaker så jag sätter ihop ett par sköna människor tillsammans i förpiken och så ser vi hur det går.

Jag ser riktigt mycket fram mot seglingsutmaningarna som de långa sträckorna innebär. Det kommer bi dygnetruntsegling en eller två nätter på rad både mellan Frankrike – Korsika, Sardinien – Mallorca och Mallis – Spanska fastlandet. Vad som också lockar är Korsikas västkust och självklart alla goa människor som vill hänga med på äventyret!

 

Det är mycket som ska fixas med men jag är tacksam att Edvard är med i början för att pyssla med saker ombord och hjälper till med inköp i Stockholm. Ingrid sluter förhoppningsvis an på slutet för överlämning och vidare segling runt mot Atlanten för att njuta av Gibraltar och Portugals kust. Sedan lägger vi Rana för vintern någonstans i Portugal och tar henne vidare nästa gång tillfälle ges.

Peace out och njut av försommaren.

Puss puss,

Jacob