Jag glömde att berätta om eftermiddagens stora händelse! 


Som jag skrev innan så ligger vi på svaj söder om Palma. Vi kom hit ganska tidigt då det bara är 7 distans från Palma.

Slänger in en bild till som Fanny tog i Palma!

Det blåste ganska rejält under eftermiddagen så jag var lite orolig att vi skulle dragga. 


Några båtar bort från oss upp mot vinden, packar ihop sina saker och åker in till stranden i sin jolle. Ni förstår själva vad det här leder till, den börjar röra sig närmare oss och vi står bredvid några amerikanare som kollar på vad som händer. 

Som tur är åker den båten mellan oss och Kouka (koka på skånska?) som amerikanaren heter. Men väl jämsides med oss inser vi att antingen så åker båten in i den bakom eller driver ut till havs. Och ingen är ombord. 


Jag tar modet till mig, gör ett Jack Sparrow dyk och klättrar upp på driftaren. Jag har aldrig varit på en sån modern båt här nere, en 45 fotare kanske som i och för sig är en charterbåt men rätt lyxig. 

Lyckas genom att starta motorn lägga ut mer kätting så båten slutar driva. Då har vi drivit så nära båten bakom som tillslut, med lite språkbrister, förstått att det inte är min båt. 

En av dem, en italierande som heter Lapo, kommer ombord med mig så vi är två och den andra mannen ringer charter företaget. Efter kanske 40 minuter när vi haft koll ombord kommer några fransmän som inte har så bra koll på vad som händer. De tar lver rodret och spenderar nästa 1,5 h med att försöka lägga om båten så den sitter. Vid det laget har jag och Fanny hunnit äta lunch. :) 


Ett spännande tillägg! 

/Jacob