Heppåer!

Midsommar var superkul ute på landet med familjevänner från husen omkring och lundavänner som hängde med. Det blev lite dans runt midsommarstången och en del dans in på småtimmarna med det bästa från 70- och 80-talen. Även en hel del bastu fick det bli.

Jag och Erik skyndade in från landet och mötte upp kusinen Edvard för att ta oss till båten. Det visar sig att jag har problem med namn som börjar på E för jag blandar ihop deras namn hela tiden, lite svårt när jag ber Edvard som styr att samtidigt ta in fendrarna runt båten…

Det ösregnar och vi lägger loss, tar oss ut från Framnäsviken och sätter segel. Tur att vi har motvind över Askrikefjärden som kompensation för regnet… Nej men vi har gott humör ombord och efter en halvtimme så slutar det regna och kryssandet fortsätter. Vi passar på att byta till lite torra kläder, grabbarna får låna byxor av mig som sitter lika tight som tält på en tältpinne, men det får gå – torrt blir snabbt varmt.

 

I slutet av Askrike tar vi ned seglena och går för motor genom Vaxholm, vi passar på att lämna av Erik som i sin tur åker hem till Uppsala, jag och Edvard fortsätter mot hans föräldrar (nu fick jag rätt på namnen!!). Skönt att vi tog ned seglena för det är typ tusen båtar som åker i motsatt färdriktning och dimman tjocknar kring oss, ganska mycket faktiskt... När vi närmar oss Stegesund börjar vi höra starka lååååånga tuuut från Cinderellabåtar (dvs "vi kör på i dimman, akta er för oss") så vi väljer att ta den mindre populära vägen via Kodjupet. Efter en del trevande längs Resarös strandkant kommer vi fram till Svinninge där vi ligger för natten.

 
 

Gårdagen gick till stor del åt meck med massa elprylar, jag och Edvard meckar och hans pappa Janne dirigerar oss i rätt riktning. Vi ser till att plottern och VHFen kan få el ombord, vi installerar en bilstereo och fixar med lite lampor ombord. Janne upptäckte på en gång att det luktade diesel ombord, lokaliserade felet till en av insprutningspumparna där det läckte diesel - det gick relativt smärtfritt att fixa.

Det slog mig under dagen att jag inte har någon att segla hem med, hmmm - spännande. Det gick hur bra som helst, solen sken och vindarna var såklart även på hemvägen rakt emot mig. Det blev kryss genom Kodjupet (som jag har haft knas med tidigare) som gick kalas. En lång halvvind över Askrikefjärden satt fint, jag blev ganska uttråkad och ville fortsätta mecka med elen som jag börjat på tidigare under dagen. Så jag hittade autopiloten som kom med båten, lärde mig hur den fungerade och installerade två högtalare till bilstereon. Sista timmarna hade jag musik i sittbrunnen samtidigt som solen gick ner och jag tände lanternorna. Jag somnade som en stock igår och vaknade med träningsverk i armarna idag efter allt skotande.

(Tror ni kommer tröttna på sånna här bilder ↑ så ni får en filosof på köpet ↓ )
 
 

Peace out!