Sjusovare är vi allihopa allihopa allihopa! Inte går vi upp i tid inte, hehe. Jag och Edvard vill bestiga berg och Fanny ligga på playan - gött! Edvard och jag ger oss av, går en lång bit längs vattnet ut ur den enorma viken vi ligger i. 

(null)


(null)


Bland nått snår hittar vi vad som en gång var en stig men som nu är helt igenvuxen, men den leder upp och är bättre än taggbuskarna omkring. Gräset går upp till bröstkorgen och berget är brant, det finns inga träd längs första biten så vegetationen på marken är desto mer. Vi kommer upp till en riktig stig, eller mer en bondväg som man ser överallt i Sverige med traktorhjul som format vägen. 


(null)



(null)



(null)


Men det finns ju mer höjd och uppåt ska vi ju. Vi går in i den djungel som skogen liknar och nu är det lättare att gå. Vi går upp och hittar ett kapell på toppen?! Det tillhör tydligen San Marcos och vyn han har härifrån är magisk! 

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)


En gazpacho lunch och siesta väntar i byn hemma i båten. Vi lagar en magisk paella med skaldjur direkt från fiskbutiken 50 meter bort direkt ner i kastrullen, aldrig ätit bättre räkor! Mjuka, färska och lagom salta! Sen även lite jordgubbar, och istället för de spanska hemma i Sverige äter vinde spanska lite mer lokalproducerade.


(null)



(null)


Sen kommer Ken över efter maten, en amerikanare som bor i Wasa och jobbar på universitetet där med energi för vindkraftverk . Han får en GT i handen gjord på galicisk gin (väldigt rosig har vi kommit fram till) och vi sitter och pratar en stund. Han ska försöka köra sin båt till Wasa på fyra veckor, vi önskar honom lycka till när han lämnar oss. Han var en väldigt snäll och gullig gubbe som bjöd lite på sig själv och hade nån lustig historia att berätta. Efter drinken stack vi iväg, sugna på en öl till, bort till grannbyn där vi hörde musik. Vi trillade in på någon lokalfestival med aktiviteter för alla åldrar. De små hade hoppborgar, de mellanstora satt coolt borta vid vattnet och blandade vodka och cola och de stora och gamla stod framför livebandet, gungade och sjöng med. Vilket även vi gjorde på vår något sluddrande improviserade spanska. 

(null)



(null)



Hemma sent uppe tidigt, vi visste om att vi skulle upp... men det betyder inte att vi gillade att vara bakis och skulle segla. Vi började dessutom med motorproblem, den hostade till och dog efter ett par hostningar. Vi luftar bränslesystemet och det funkade - gött! Nu drar vi!!

(null)