Godafton kära bloggarvänner!

Sist vi hördes av hoppades jag på bättre vindar och det hoppas jag fortfarande på. När jag rörde mig från kossorna, som fortfarande sov (lyx!), så var vindarna okej. Jag rörde mig söderut för att hinna så långt som möjligt. Jag har fler gäster som vill hinna komma ombord! Fram till lunch har jag ett ganska långt slag som jag kan hålla. Vinkandes förgäves till Chris på Öland som inte var hemma började jag röra mig mot fastland igen. Vinden mojnar totalt. På nått vis vänder jag det till gynnsamt och äter lite mat.
Det börjar bli spännande när jag närmar mig Kalmar att det börjar blåsa motvind. Seglarna åker ner och jag puttrar för motor. Ni som kan er geografi vet att södra Öland och mot fastlandet tillsammans bildar en tratt - att ge sig in i en tratt i motströms är inte bra.

Som tur är har Rana en stabil motor som lyckas köra igenom strömmen som uppskattas till 2.5 knop.

Jag lyckas lägga till (för första gången ensam) och träffar snabbt människor. Simon som satt på kajen har seglar till Australien, pluggar nu i Kalmar och bor på sin båt i hamnen - cool kille. Han satte lite dumma idéer i huvudet på mig.

I Kalmar händer det en hel del, nån sorts musikkväll och hela stan är full av folk. Alla pratar hysteriskt rolig dialekt och jag håller minen för att inte skratta högt.

Idag har finbesök från Lund anländ och eminenta Ludvig ska transportera mig till Karlskrona. Jag spänner upp hängmattan och tar fram boken. Nej så är det inte. Idag var det dålig vind och den lilla som fanns var emot oss, så vi solar och badar istället. Seglarna var uppe men det gick ändå, en lång tamp hängde efter om något skulle hända.

Efter en god hamburgermiddag som är tradition med mig och Ludvig följer långa diskussioner om vad livet är samt dess bekymmer. Det låter väldigt deppigt men många skratt blandas in!

Vi har fått ett nytt mål och det är att möta pappa och syster i Karlskrona på måndag så plötsligt fick vi lite mer bråttom än att ha lyxen att sola en dag. Planen var att de skulle komma på tisdag men men... Natten spenderar vi på svaj utanför Bergkvara.

Tills vidare får ni ha en fantastisk sommarnatt! Hade!

P.s. Nedan har ni Ludvigs present han tyckte passade en skäggig pirat. D.s.